Hinnasto »
Logo [Autokoulu Lahtonen]
 
Autokoulu Lahtosen historiaa

Autokoulu Lahtosen
historiaa

Lähes 100 vuotta tunnetusti tehokasta kuljettajakoulutusta jo neljännessä polvessa!

Vuonna 1926 Yrjö Lahtonen (1902-1983) suoritti samana vuonna lakisääteiseksi tulleen Kulkulaitosministeriön toimeenpaneman moniosaisen autokoulunopettajan tutkinnon. Tutkinto suoritettiin Helsingissä. Aluksi hän toimi opetustehtävissä toisen palveluksessa.

23.06.1931 Hämeen läänin maaherra myönsi Yrjö Lahtoselle luvan autokoulun perustamiseen Forssaan. Hän aloitti autokoulutoiminnan omistamansa autokorjaamon ja huoltoaseman rinnalla.

Vuonna 1938 hän oli mukana Suomen Autokoululiiton perustamiskokouksessa.

Vuonna 1946 Yrjö Lahtosen pojat Jukka (1924-2013) ja Veikko (1926-1975) suorittivat Ammatinedistämislaitoksella Helsingissä autokoulunopettajan kurssin ja tutkinnon. He tulivat mukaan laajenevaan autokoulutoimintaan.

Vuonna 1967 Kaupparekisteriin merkittiin Autokoulu Lahtonen ky, jonka vastuunalaisina yhtiömiehinä tasaosuuksin olivat Yrjö, Jukka ja Veikko Lahtonen.

Vuonna 1975 Veikko Lahtosen poika Jyrki valmistui liikenneopettajaksi AEL:n liikenneopistosta Helsingissä. Hänen veljensä Ilkka valmistui liikenneopettajaksi vuonna 1976.

Vuodesta 1986 alkaen autokoulu on ollut Ilkka ja Jyrki Lahtosen omistuksessa. Sen toimistopalveluista on siitä lähtien vastannut Veikko Lahtosen tytär, merkonomi Sirkku Korhonen (os. Lahtonen). Hän on toiminut myös ky:n äänettömänä yhtiömiehenä.

Vuoden 2010 alussa autokoulu muutettiin osakeyhtiöksi. Osakkaina on Ilkka, Jyrki ja Sirkku.

Vuonna 2011 koulu sai ensimmäisen naispuoleisen opettajan, kun Ilkan tytär Jenni valmistui liikenneopettajaksi Hämeen ammattikorkeakoulun Liikenneopetuskeskuksesta. Myöhemmin hän on suorittanut autokouluyrittäjältä ja opetustoiminnasta vastaavalta vaadittavan koulutuksen. Hän on myös Liikenneturvan kouluttama ennakoivan ajon kouluttaja. Aiemmin Jenni oli suorittanut linja-autonkuljettajan ammattitutkinnon. Hän toimi kuljettajana mm. Turun ja Helsingin välisessä pikavuoroliikenteessä.

Veikko Lahtonen

Autokoulun perustajan Yrjö Lahtosen poika ja nykyisten autokoulun pitäjien isä
Veikko Lahtonen (1926 - 1975)
Kuva vuodelta 1961, Forssa

 
Johtava liikenteen asiantuntija jo neljännessä polvessa

Johtava liikenteen asiantuntija
jo neljännessä polvessa